Actueel

Toon archief
02 juni 2023

Schoolshirts

Nu alle sporttoernooien afgelopen zijn zouden wij graag alle schoolshirts die nog niet ingeleverd zijn terug ontvangen zodat we deze volgend jaar weer kunnen gebruiken. Mocht je dus nog thuis een knallend oranje Jenaplanshirt hebben (tenzij het uiteraard van jullie zelf is) graag meenemen naar school.

 

 

02 juni 2023

Sportdagen (reminder)

Komende week vinden de diverse sportdagen plaats voor OB, MB en BB. In de vorige Nieuwsflitsen hebben wij daar alle inofrmatie over gegeven (even terugscrollen dus of naar de website gaan in het submenu "actueel".
02 juni 2023

Gezocht: ouders voor de oudercommissie

Oudercommissie zoekt nieuwe, enthousiaste versterking

Voor de locatie Poortstraat zijn wij, de Oudercommissie, op zoek naar creatieve aanpakkers! De Oudercommissie organiseert verschillende evenementen om de betrokkenheid van ouders en school te versterken. Daarnaast heeft de OC een signalerende functie naar de directie voor wat er speelt onder de ouders. 

 

Vind jij het leuk om je creativiteit, organiserend vermogen en enthousiasme in te zetten voor leuke schoolevenementen en heb je nog minimaal 4 jaar een kind op school, stuur dan een bericht naar oc.jenaplanschoolwittevrouwen@spoutrecht.nl

met een korte motivatie waarom jij in de OC wil. Op basis van de motivatie zullen we een aantal mensen uitnodigen voor een kop koffie om elkaar en de werkzaamheden van de OC beter te leren kennen. 

 

Als je meer informatie wil, dan kun je altijd een van de OC leden op school of daarbuiten aanschieten of een bericht sturen naar bovenstaand emailadres. Ook kan je voor meer informatie over de OC kijken op de schoolsite: https://www.jenaplanwittevrouwen.nl/ouders/oudercommissie

02 juni 2023

Personele mededeling

Deze week is onze bovenbouwcollega Jesse getrouwd met zijn vriendin Esther. We wensen het nieuwe echtpaar veel geluk en voorspoed. Dinsdag zullen de kinderen van de stamgroep Jesse nogmaals in het zonnetje zetten.
02 juni 2023

Schoolvoetbal jongens BB

Helaas, het sprookje van het schoolvoetbal eindigde deze week in het laatste toernooi voor het eindtoernooi bij de KNVB in Zeist. Afgelopen speelde onze jongens in Nieuw Vennep het districtkampioenschap (met scholen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland). Helaas, ondanks dat de jongens keihard hebben gewerkt waren de tegenstanders toch iets sterker. De jongens mogen enorm trots zijn dat ze bij de laatste 48 scholen van Nederland zijn geeindigd (er zijn rond de 7000 basisscholen in Nederland). Dank ook aan alle supporters en aan de ouders die bereid waren om ons naar de toernooien te rijden. Hiermee eindigt het schoolvoetbalseizoen. Volgend jaar gaan we uiteraard weer met zo veel mogelijk teams meedoen.
02 juni 2023

Schaaktoernooi Utrecht

Afgelopen woensdag hebben vier kinderen van onze school (Jurre, Dijk, Zaven en Morris) namens onze school meegedaan aan het schaaktoernooi voor basisscholen in Utrecht. De jongens hebben, ondanks de wat chaotische start van het toernooi, erg genoten van dit toernooi dat gehouden werd in het Spoorwegmuseum. Van de 38 deelnemende scholen zijn zij uiteindelijk op de vierde plaats geeindigd, een geweldige prestatie.

Dank ook aan de ouders (moeders van Zaven en Dijk) die de begeleding voor hun rekening namen.

26 mei 2023

Sportdag BB

Op vrijdag 9 juni is de sportdag voor de groepen 7 en 8 bij de atletiekbaan Maarschalkerweerd. De kinderen worden om 9 uur op de atletiekbaan Maarschalkerweerd verwacht. Ieder gaat naar het toegewezen groepje (te zien aan de klepmappen, die langs het hek liggen). De groepjes verzamelen zich op hun eigen aangegeven plekje en wachten tot hun team compleet is.  

De sportdag begint om 9:15 uur en eindigt om 13:00 uur. Vanaf 12.30 uur vindt de duurloop plaats. Hierbij zijn jullie welkom om aan te moedigen of mee te lopen. Om 13 uur mogen de kinderen ook naar huis. Als dit zelfstandig mag, dienen de kinderen dit bij hun eigen stamgroepleider te melden.  

 

Ter plekke is water aanwezig om kinderen hun bekers te laten vullen. Zorg er ook voor dat je kind zelf wat te drinken en te eten bij zich heeft. De school zorgt voor een komkommertje. 

Mocht het weer aanleiding geven om toch te cancelen (cq onweer) dan bepalen wij ‘s ochtends om half 8 of het verantwoord is. Dit zullen wij zo nodig rond 7:30 via de mail laten weten. Houd je mail dus in de gaten! 

 

Nog even op een rijtje: 

 • Vrijdag 9 juni 2023
 • 9:00 uur aanwezig, 13:00 klaar.
 • Genoeg drinken en zonnebrand mee.
 • Boterhammetje mee.
 • Graag dichte schoenen! Spikes mogen ook als ze die hebben.
 • Bij onweer wordt het afgelast, hier wordt dan om 7:30 een mail over verstuurd.

 

 

 

26 mei 2023

Sportdag MB

Op donderdag 8 juni is de sportdag voor de groepen 5 en 6 bij de atletiekbaan Maarschalkerweerd. De kinderen worden om 9 uur op de atletiekbaan Maarschalkerweerd verwacht. Ieder gaat naar het toegewezen groepje (te zien aan de klepmappen, die langs het hek liggen). De groepjes verzamelen zich op hun eigen aangegeven plekje en wachten tot hun team compleet is.  

 

De sportdag begint om 9:15 uur en eindigt om 13:00 uur. Vanaf 12.30 uur vindt de duurloop plaats. Hierbij zijn jullie welkom om aan te moedigen of mee te lopen. Om 13 uur mogen de kinderen ook naar huis. Als dit zelfstandig mag, dienen de kinderen dit bij hun eigen stamgroepleider te melden.  

 

Nog even op een rijtje: 

 • Donderdag 8 juni 2023
 • 9:00 uur aanwezig, 13:00 klaar.
 • Genoeg drinken en zonnebrand mee.
 • Boterhammetje mee.
 • Graag dichte schoenen! Spikes mogen ook als ze die hebben.
 • Bij onweer wordt het afgelast, hier wordt dan om 7:30 een mail over verstuurd.

 

26 mei 2023

Sportdag OB

Op woensdag 7 juni is de sportdag voor de groepen 3 en 4 en deze sportdag is bij VV Voorwaarts. De kinderen starten in hun eigen groep en lopen met hun stamgroepleider en hulpouders naar VV Voorwaarts. Er wordt verzameld bij de picknicktafels. Om 9.30 uur start de sportdag en gaan de kinderen van de OKS naar de spellen en sportonderdelen van het grote veld en gaan de kinderen van de PS naar de spellen en sportonderdelen op het kleine veld.

 

Om 10.30 uur is er een pauze. De kinderen moeten zelf hun 10 uurtje meenemen.

Om 10.45 uur start de tweede ronde en gaat de OKS naar het kleine veld en de PS naar het grote veld. Om 11.45 uur is het einde van de sportdag en lopen de kinderen met hun stamgroepleider en hulpouders weer terug naar school.

Het is handig als de kinderen zonnecrême op hebben als het erg zonnig is en een 10 uurtje meenemen.

26 mei 2023

Wijziging datum sport- en spelmiddag Kleuters

Beste ouders van de kleuterbouw,

 

De sport- en spelmiddag van de kleuters is verplaatst van 6 juni naar 12 juni.

Voor deze dag zijn er geen hulpouders nodig.

Wij hopen op lekker weer.