09 september 2021

Flexklas

Zoals bekend biedt onze school al enige jaren een flexklas (voorheen "plusklas") voor kinderen die qua ontwikkeling soms (een dagdeel) een ander aanbod nodig hebben. Ook dit jaar zullen we deze optie weer bieden maar er zijn wel nieuwe ontwikkelingen te melden.

Inhoud en organisatie van de flexklas is vaak een complex verhaal. Wat bied je kinderen die als gemeenschappelijke factor allen een bovengemiddelde intelligentie hebben maar die in andere opzichten heel verschillend kunnen zijn. Ieder school probeert hier een passend antwoord op te vinden maar het blijft vaak een zoektocht. Mede dankzij de extra gelden vanuit NPO hebben we nu externe expertise ingehuurd die een doortimmerd en beproefd concept op onze school gaat neerzetten en daarbij ook de leerkrachten zal gaan scholen. Dit concept richt zich op de groepen 5 t/m 8. In de periode vanaf heden tot aan de Kerstvakantie zullen we bezig zijn met de implementatie en de scholing. Na de Kerst starten de lessen. Het concept heet: "a different day". Dit betekent dat we tot de kerst dus geen flexklassen bieden voor de groepen 5 t/m 8.

De groepen 1 t/m 4 zullen qua visie wel betrokken worden bij dit nieuwe concept maar gaan nu wel al van start. A different day richt zich op de oudere groepen.